Blommor och självplock

Varför välja lokalt odlade blommor och slowflowers?

Slowflowers är ett begrepp som formades i USA för ca 10 år sedan som en reaktion på den industri som snittblommor då utgjorde och fortfarande gör. I ungefär 5 år har begreppet varit levande här i Sverige, där nu allt fler blomsterbönder blommar upp och bedriver odlingar på friland igen. Man vill minska på transporter, kemikalier och miljöpåverkan och med begreppet slowflowers knyter vi samman dessa blomsterbönder med konsumenten.
Hos mig får man som kund gärna komma ut i odlingarna och plocka sina egna blommor och grönsaker, slappna av i gräset med familjen och plocka hem dina egna bär och grönsaker från mina föräldrars odlingar.
Här får man en genuin och personlig kontakt med mig som blomsterbonde och florist och du får dina produkter direkt från odlingarna hela vägen hem till dig.

Vad får du hos mig?
Du kan plocka dina egna blommor under säsongen. Vi börjar med tulpaner för att sen övergå till en härlig sommarflor med dahlior, sommarflox, ringblommor och mycket mer. Du kan även beställa buketter och arrangemang till fest och andra tillfällen. Av mig får du en personlig och gemytlig kontakt inför dina val av blommor så väl som till högtider, fest eller begravning.

(0)